Tongrolletjes met zalm


Recept voor 2 personen als hoofdgerecht     

Ingrediënten:
8 tongrolletjes met zalm(ontdooid indien uit de diepvries)
125 gr champignons in schijfjes gesneden
50 gr garnalen
peper en zout
gehakte bieslook
1 sjalot
Citroen
preiwit
stengel selder
eetlepel bloem
150 gr visfond
150 gr witte wijn
100 gr light room

Bereiding:
Sjalot, prei en selder in de beker 5 sec/snel5, spatelen
voeg beetje vetstof (boter, olie) bij 4.5 min/100°snel1
voeg bloem, witte wijn en visfond toe (ik deed er nog schepje visbouillon bij)
stel de tijd voorlopig op 10 min in, varoma, snel 1
schik ondertussen de tongfilets in de varoma schaal en zet ze op de beker zodra varoma temp bereikt is 5 min/varoma/snel1
zet de tongfilets opzij en hou warm
voeg 100 gr room toe
Je kan de champignons rauw ook toevoegen, maar ik heb die liever gewoon gebakken in een pan met wat citroen erbij die doe ik er dan op het laatst bij.
laat nog een tijdje (5 à 8 min) op 98 ° mes omgekeerd draaien! verder indikken en breng indien nodig op smaak met PenZ


serveer de tongrolletjes met puree of naar wens en bestrooi met wat garnalen en bieslook en een stukje citroen