Tomatensoep met balletjes


Ingrediënten:
Ui
2 teentjes look
1 stuk prei-wit in stukken
1wortel in stukken
1 kilo tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
Water, Olijfolie, kippenbouillon, laurier, Tijm, P en Z
Kippengehakt of naar keuze Kalfs,....
Bereiding:
Doe de ui en de look in de beker samen met prei-wit en wortel 5sec/snel5 Spatelen!
Doe olijfolie bij 4,5 min/100°/snel 1
maak kleine balletjes van het gehakt en leg ze in de varoma.
voeg de tomaten en tomatenpree in de beker, samen met kruiden, Bouillon en  water : 16 min/100°/1
maak ondertussen kleine balletjes van het gehakt en zet opzij.(je kan ze eventueel in de varomaschaal bovenop de beker zetten tijdens het koken)
Mix de soep 1 min/snel10,  doe er na het mixen onmiddellijk de bolletjes bij, indien die niet genoeg gegaard zijn op 100° zullen die met de restwarmte van de soep volledig garen
Optioneel: Met wat fijngesnipperde peterselie of bieslook opdienen