Kervelsoep

  

Ingrediënten: 

1 ajuin, 2 teentjes look, 1 prei, 1 stengel selder, 1 courgette, bakje verse kervel (of diepvries)

 P & Z, laurier, 15 gr. Sublimix kipbouillon,  15 gr. olijfolie, water.

Optioneel mager gehakt voor balletjes

Bereiding:

Ui, en look hakken: 4 sec./ snel.5 , naar beneden spatelen en olijfolie toevoegen: 4,5 min/100°/snel2

Doe alle overige groenten uitgezonderd de kervel, in stukken gesneden in de beker, voeg water, kruiden, kipbouillon bij: 16 min./100°/snel1.

Maak ondertussen kleine balletjes

Voeg nu de kervel toe en mix 1 minuut op stand 10

Voeg de balletjes meteen bij na het mixen, de soep is nog heet genoeg om de Kleine balletjes te garen

TIP:

Gebruik je het ronde doosje diepvrieskervel van Iglo, leg dit dan ondersteboven op de opening waar het maatbekertje anders zit, tijdens het koken zal de kervel genoeg ontdooit zijn en er vlot uitgaan, opgelet, gebruik dan zeker geen hogere snelheid!

Gebruik je verse kervel, eerst ietwat hakken op je snijplank, anders zouden de steeltjes rond het mes draaien.