Italie op je bord (pasta)

Ingrediënten:

250 gr pasta (haverpasta spirelli)

150 gr Rucola

teen knoflook

100 gr zongedroogde tomaten

70 gr olijfolie

2 EL Balsamico

1 EL Basilicum pesto (zelfgemaakt of gekocht)

1 TL mosterd

1 TL honing

peper

voor de garnering:

1 doosje mini mozzarella

150 gr parmaham

25 gr pijnboompitten geroosterd in de pan

kleine tomaatjes naar believen

Parmezaan schilfers

Bereiding:

kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, zet opzij en laat afkoelen.

voor de dressing: Doe de knoflook en de gedroogde tomaatjes in de beker 3 sec/snel 8 dan Bijspatelen

olijfolie, Balsamico, Basilicum pesto, honing en mosterd en peper bijvoegen 30 sec/snel 4 (af en toe eens bijspatelen)

Doe de dressing bij de pasta en spatel onder, snij de mozzarella balletjes in 2, trek de ham in slierten,

snij de kerstomaatjes in 2, en voeg toe samen met de pijnboompitten en de rucola en meng alles voorzichtig door elkaar.

zet in de frigo tot opdienen, kan ook mee naar het werk!