Soep van groene asperges, wortelen en amandelnoten

Ingrediënten:
 



50 gr gepelde amandelen (of amandelschilfers)

1  sjalot 

1/2 schepje sublimix tello-fix (groentenbouillon)

20 gr Olijfolie

300 gr Groene asperges in stukjes van 3 cm (snij eerst de puntjes af en hou die extra om te garneren)

300 gr wortelen in stukken

600 gr water

tl zout

(zwarte) peper van de molen


Bereiding:


Indien gepelde amandelen, deze eerst hakken 3 sec/snel7:     doe in een potje en zet opzij

doe de sjalot in de beker en hak 3 sec/snel5, bijspatelen en 3 min/120°/snel1

Voeg asperges, wortelen, 30 gr amandelen, water bouillon en zout toe en kook 25 min/100°:snel1

Mix 40 sec/snel 5-8

Doe er daarna de aspergepunten bij en laat nog 5 min afgedekt staan


serveer warm in een bord, met wat aspergepunten en strooi er de gemalen (of schilfers) amandelen bij en geef nog een flinke draai aan de pepermolen


Smakelijk!