Appel-Kaas-Cake

Ingrediënten:     

3 appelen, geschild en in 4 gesneden
200 gr suiker (of zùsto)
100 gr boter in stukken
150 gr roomkaas (bvb Philadelpia light)
1 eetl citroensap
2 eieren
180 gr bloem
1 Tl bakpoeder
snuifje zout

eventueel 1/2 Tl kaneel en wat poedersuiker

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 ° (voor hetelucht: 160°)
Doe de appelen in de mengbeker met 20 gr suiker en eventueel kaneel 3 sec / snel 5
Doe over in een schaal en zet opzij
Boter, kaas, suiker, citroensap en eieren in de mengbeker 40 sec / snel 4
Bakpoeder, bloem en zout bijvoegen 10 sec / snel 4

meng appelen en beslag dooreen met een spatel

Bekleed de bodem van een springvorm Ø 26 cm met bakpapier en doe het deeg erin, plaats in de voorverwarmde oven voor ong 60 à 70 min.
Mocht de taart te bruin worden, bedek dan met wat alufolie.

Laat de cake volledig afkoelen en garneer naar wens 

hier bestrooid met bloemsuiker en wat Qimiq met magere griekse yoghurt opgeslagen en paar aardbeien.