Yoghurt cake met blauwe bessen en amandelcrumble

Yoghurt cake met blauwe bessen en amandelcrumble

Ingrediënten:

170 gr Griekse yoghurt
240 gr bloem
100 Gr Zùsto (of suiker)
100 ml olijfolie
4 eieren
zakje bakpoeder
300 gr blauwe bessen

Voor de crumble: 

100 gr Bloem
50 gr Suiker
50 gr Boter
3 eetlepels amandelschilfers

Bereiding:

Maak eerst de crumble: doe bloem en suiker en boter in een schaal en kneed dit met de hand tot je kruimels hebt, meng er dan de amandelschilfers door en zet in de frigo.
Verwarm de oven op 170 gr
mix de eiwitten stijf in de beker (met de vlinder) stand 4
doe er daarna 1 voor 1 de eigelen bij door het gat in het deksel  op stand 2
voeg er de suiker, olie, en yoghurt toe en meng kort tot een gladde massa.
verwijder de vlinder
zeef er de bloem en bakpoeder bij en meng nog even kort door.

Vet een bakvorm goed in, doe er het deeg in, strooi er de blauwe bessen over en daarna de crumble bovenop strooien

Plaats een uur in de oven