Philadelphia taart zonder bakken

 
Voor12 personen (ik heb zelf overal de helft van genomen en een springvorm van 18 cm genomen)

Ingrediënten: 
voor de bodem: 100 gr boter
                              200 gr volkoren boter-koekjes

Voor de vulling: 6 blaadjes gelatine
                             halve bio citroen (sap en de zeste ervan)
                             600 Gr Philadelphia verse kaas (light?)
                             250 gr yoghurt
                             pakje vanillesuiker
                             80 gr suiker (Zùsto)

springvorm 24 cm, boterpapier, fruit naar wens om te garnieren

Bereiding: 
Doe boter in de mengbeker  2 min/70°/snel1  (smelten) en in ander potje doen
Koekjes in de mengbeker 8 sec/snel8, voeg de gesmolten boter dan toe 10 sec/snel3
bekleed de bodem van de springvorm met boterpapier, sluit de springvorm en doe het boter-koekjesmengsel op de bodem en verdeel mooi gelijk over de bodem (druk mooi aan met een lepel)
Week ondertussen de gelatineblaadjes in water
plaats de vlinder
doe de verse kaas, de yoghurt, de citroenzeste, sap van citroen in de mengbeker 20 scec/snel2.5

Knijp het water uit de gelatine en doe samen met de suiker en de vanillesuiker in een pannetje en laat al roeren smelten op het vuur tot een mooi glad mengsel
voeg hier eerst twee eetlepel van het mengsel met kaas bij, roer goed om en giet dan alles weer samen in de mengbeker bij de rest, 20 sec/Snel3
giet dit alles boven op de bodem van je springvorm (op het koekjesmengsel) verdeel gelijkmatig en zet voor 3/4 uren in de koelkast.

Daarna de taart uit de springvorm halen, laat op een presenteerschotel glijden en versier naar wens met het fruit