U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Ingrediënten: 500 gr Kalkoen in stukjesKippenbouillon (sublimix)Laurierblaadjes2 wortelen150 gr diepvrieserwtjesWitte asperges100 gr Soja room40 gr bloemP Z en muskaatnoot
Werkwijze:Kruid de kalkoenblokjes met peper en zout en bak ze in een pan wat aanDoe vervolgens in de mengbeker (je kan de bladecover of wundercap gebruiken) envoeg een liter water (1000 gr) en een schepje kippenbouillon bij en één à twee laulierblaadjes en kook 45 min/100°/snel 1
Ondertussen:Schil de asperges, en de wortelen en snij de wortelen in dunne schijfjes, van de asperges gebruikte ik enkel de top en een stukje er onder ( van de rest maakte ik nog soep)leg de groenten (ook de diepvrieserwtjes) in de varoma schaal (je kan eventueel hiervoor de varoma schaal verdeler gebruiken)zet na 45 minuten de varoma schaal op de mengbeker en stel nog eens in: 15 min/Varoma/snel1zet de groentjes opzij, giet het vlees door het kookmandje en vang de bouillon op! Verwijder laulierblaadjesverwijder de bladecover (of de wundercap)giet 400 gr bouillon en 100 gr sojaroom in de mengbeker met snuifje zout en peper en nootmuskaat, 40 gr bloem 7 min/90 °/snel 4Proef en kruid bij naar wens
doe de groentjes en het vlees in een serveerkom en giet er de saus over, je kan dit naar wens garneren met bieslook, peterselie of verse oreganoLekker met puree, kroketjes, rijst,.....
Dit is voor 2 à 3 personen, je kan indien gewenst ook nog wat balletjes van bvb kippengehakt toevoegen.