U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Ingrediënten:
1 ei, maat M
80g Suiker (of zusto)
65g plantaardige margarine
90g courgette
1 theelepel Vanille-extract
100 gr speltmeel 630
20g gemalen lijnzaad (2 el)
15g Water
10g bakpoeder
7g cacao bakken (1 volle theelepel)
0,5 theelepel Kaneel (kan je weglaten)
30g witte chocoladeschilfers
Bereiding:
Doe de courgette in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 7. Duw indien nodig naar beneden en herhaal - doe over in een kom.
Doe ei, suiker en margarine in de mengbeker en klop 1 min/37°C/snelheid 4.
Voeg gehakte courgette, vanille-extract, speltbloem, gemalen lijnzaad, water, bakpoeder, bakcacao, kaneel en chocoladeschilfers toe en mix 25 sec/snelheid 4.
Vet de Varoma-vorm in met kokosolie en plaats deze in de Varoma-schaal. Giet het beslag in de respectievelijke putjes. Plaats het Varoma-deksel erop.
Spoel de mengkom uit, voeg 500 g water toe, zet de Varoma-schaal op en stel in: 30 min. / Varoma / snelheid 1.
Kantel het Varoma-deksel (zodat het water kan weglopen) en verwijder het. Verwijder de muffinvorm en plaats op een rooster. Laat de muffins afkoelen IN de muffinvorm (ca. 30 min.).
Leg de siliconenvorm ondersteboven op een bord en haal voorzichtig uit de muffins. Gebruik je duim en wijsvinger om de bodem van de muffinvorm één voor één los te maken.
Opmerkingen:
Als je geen chocoladedruppels hebt, plet de chocoladestukjes dan in de eerste stap gedurende 4 seconden / snelheid 7 en zet opzij en voeg toe bij de juiste stap.
Als eerste stap kun je lijnzaad ook zelf malen (7 sec. / stand 9). Doe over in een kommetje en voeg toe bij de juiste stap.
Gebruikte accessoires: Siliconen muffinvorm