Rafaello pralines

Raffaello Pralinen      

Ingrediënten:

200 gr Witte chocolade
50 gr boter
100 gr room
1 zakje vanillesuiker
125 gr gedroogde kokos(geraspt)
Ongeveer 18 gepelde amandelen

Chocolade in stukken in de beker 3 sec/snel5
boter, room en vanillesuiker toevoegen,5 min/55°/snel1 (samen laten smelten)
voeg 50 gr van het kokos bijvoegen en 10 sec/snel4 ondermengen

Doe in een kommetje en laat 1 uur afkoelen tot een vaste romige massa

Doe de rest van het kokos in een bordje

Neem 1 TL van het mengsel, duw er een hele amandel in en maak een balletje, rol door het kokos en leg op een bord, je kan ongeveer 18 balletjes maken.
Voor het opdienen nog minstens een half uurtje in de frigo leggen.
Bewaar de ‘Raffaello’s in de frigo!

Smakelijk!


(vertaald uit het duits)